Eiwitrijk ontbijt uit Bea's Methode deel 1 Ontbijt en drinken
Granola zelf maken is goedkoop, makkelijk, lekker en veel gezonder dan de kant-en-klare granola.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren havervlokken
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepel water
- 2 eetlepels Ceylon/Sri Lanka kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe de kokosolie in een steelpan en verwarm deze tot de kokosolie smelt. Haal de pan dan van de warmtebron af en voeg het water toe. Meng in een beslagkom de havervlokken met de kaneel. Roer de warme kokosolie met het water door de havervlokken met kaneel en verdeel dit over de ovenschaal. Bak de granola totaal 30 minuten op ca. 160 graden Celsius in de oven. Check elke 10 minuten de oven om te voorkomen dat de granola te donker en te klonterig wordt. Elke 10 minuten kun je even de granola los roeren met een vork. Laat de granola wat afkoelen en bewaar deze in een afgesloten bus, weckpot of doosje. De granola blijft een aantal weken vers. Je kunt hem gebruiken als basis voor in je kwark of voor een ander recept. Op de foto zie je een portie kwark/Griekse yoghurt, granola, zelfgemaakte jam (recept staat in Bea's Methode deel 1) en pompoenpitten.
Notities
Variatietip:
- Voeg een geraspte appel toe aan de granola voor het bakken.
- Voeg wat geraspte kokos of kokosvlokken toe.