Ei uit de oven uit Bea's methode deel 1 Ontbijt en drinken.
Voor deze heerlijke gebakken eieren uit de oven kun je restjes van je avondmaaltijd gebruiken. Door toevoegen van de cottage cheese en de geraspte kaas maak je gebakken ei extra eiwitrijk. Makkelijk dat je dit zo de oven in kan schuiven. Heb jij even je handen vrij voor wat anders. Je kunt een cupcakevorm gebruiken voor 6 kleine stuks zoals op de foto of gebruik een rechte ovenschaal. Hier kun je plakjes van snijden. In de koelkast zijn ze een paar dagen te bewaren. Heerlijk om er een in je broodtrommel mee te nemen als aanvulling voor je lunch.
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 gram cottage cheese
- 50 gram geraspte kaas
- 1 snufje zout
- 1 theelepel chilipoeder of chilivlokken
- 2 eetlepels gekookte broccoli
- 2 eetlepels gebakken (vegan) kipfiletblokjes
- 1 halve of kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie vierge om te verwarmen
Instructies
- De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. In een beslagkom de cottage cheese met een vork losroeren. Voeg èèn voor èèn de eieren toe en roer dit goed door. Voeg daarna de geraspte kaas erbij met de kruiden. Laat dit even rusten. Pel en snipper de ui en de knoflookteen. In een koekenpan 1 eetlepel olijfolie verwarmen. Fruit hierin de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflookteen in een paar minuten goudgeel. Haal de gefruite ui en knoflookteen met een schuimpaan uit de koekenpan zodat de olie in de pan achter blijft. Voeg dit toe aan het eimengsel. Vet je bakvorm in met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het eimengsel over de cupcakevormpjes of in de ovenschaal. Voeg de broccoli en kipfiletblokjes toe en strooi wat chilivlokken of -poeder naar smaak over het eimengsel. Bak in de oven ongeveer 30 minuten. Na het bakken even laten afkoelen en uit de vorm halen.
Notities
Variatietips:
- Vervang de broccoli voor 1 kopje boerenkool. Mag ongekookt uit de vriezer.
- Vervang de broccoli door een halve rode paprika. in reepjes.
- Vervang de broccoli door zongedroogde tomaten in stukjes gesneden.