Recepten

Recepten

Gezond

Ontbijt

Ontbijt is een belangrijk begin van de dag. Start je dag op een gezonde en smakelijke manier door even de tijd te nemen voor een ontbijtje. Verschillende recepten en suggesties kun je hier vinden.

Bekijk alle ontbijtrecepten


Smakelijk

Tienuurtje

Een tussendoortje is heerlijk en zorgt ervoor dat je een nieuwe leefstijl goed vol kunt houden. Je kunt kant en klare koekjes kopen of zelf bakken. Geeft je plezier bij het maken en bij het eten. Per portie kun je je tussendoortje invriezen, wel zo makkelijk.

Bekijk alle tienuurtjesrecepten

 

 


Stevige

Lunch

Lunch is het ideale moment om even tot rust te komen en weer energie te eten om de rest van de dag door te komen. Rauwkost hoort bij de lunch. Dit zorgt voor een lang en voldaan gevoel, bevat natuurlijk veel vitamines en vezels die goed zijn voor je darmen

Bekijk alle lunchrecepten


Fruitig

Drieuurtje

Fruit bevat vezels, vitamine en mineralen. Onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Toch halen veel mensen de geadviseerde hoeveelheid fruit niet. Door een vaste gewoonte te maken om fruit te eten om 15:00 uur, haal je wel de advieshoeveelheid. En fruit van het seizoen is goedkoop en heerlijk.

Bekijk alle drieuurtjesrecepten


Warm

Diner

De warme maaltijd is vaak een moment van rust en even gezellig met elkaar bijpraten over de afgelopen dag. Even genieten van de maaltijd zorgt niet alleen voor een goed gevoel maar vooral ook voor een voldaan gevoel.

Bekijk alle dinerrecepten


Heerlijk

Dessert

Een dessert is een heerlijk hapje om je maaltijd af te sluiten of lekker om door te schuiven naar de avond. Net wat jij wilt.

Bekijk alle dessertrecepten


Rustgevend

Achtuurtje

Na een drukke dag is het goed om langzaam af te bouwen en even en rustpunt te pakken.

Bekijk alle achtuurtjesrecepten

 

Kids recepten

Kids recepten

Vanaf 2011 geef ik gezonde kooklessen op basisscholen en in mijn praktijk. Een veel gehoord probleem van ouders is dat dochter of zoon weinig lust. Je kunt als ouder je daarbij neerleggen en alles wat je kind niet lust nooit meer kopen. Of je lost het probleem op. Dwingen helpt niet, uitleggen wel.

1. Smaak verandert

De meeste kleine kinderen lusten geen hele scherpe smaken zoals oude kaas of scherpe kruiden. Elk half jaar verandert de smaak van een kind tot ca. 18 jaar. Daarna verandert de smaak wat langzamer maar nog steeds ontwikkeld en groeit je smaak met je mee. Leg je kind dit uit. Wat je nu niet lust, kun je over een paar maanden wel erg lekker vinden.

2. Maak het op een andere manier klaar.

Variëren is erg belangrijk. Lust een kind geen gekookte andijvie, geef het eens rauw in een stamppot. Lust je kind geen bruin brood? Maak eens mijn wentelteefjes met je kind. Wedden dat hij/zij smult van het bruine brood.

3. Laat je kind meehelpen met koken.

Ongetwijfeld het belangrijkste punt, betrek je kind bij het koken. En dan bedoel ik niet dat je door de supermarkt gaat en aan je peuter van 2 vraagt wat hij/zij wil eten. Als ouders bepaal je wat je gaat eten. Alleen de ouder heeft het overzicht dat de kinderen voldoende voedingsstoffen en bouwstoffen binnen krijgen. Een peuter zal alleen maar de bekende dingen roepen. Vraag je kind om mee te helpen de groente te snijden of in de pan te roeren. Of maak een van mijn recepten met je kind.

 

Een aantal van mijn succesrecepten voor kinderen ga ik met je delen. Er is geen kind die het leuk vindt om buitengesloten te worden, niet naar een feestje te kunnen omdat het een moeilijke eter is. Eén product per week uitproberen is een goede manier. Je kunt hier een kalender van maken en afvinken wat je kind nu lust. Ieder kind krijgt in zijn/haar leven veel uitdagingen op zijn/haar pad. Iets nieuws hoeft niet eng of naar te zijn. Je leert je kind hiermee dat nieuwe dingen ook leuk kunnen zijn. En zo voed je je kind op tot een weerbaar mens met zelfvertrouwen die elke uitdaging aan kan.