Stop met het bedrijf.


Stop met het bedrijf.

Afbeelding: Kai Würbs – Auf dem Sprung.

Na bijna 21 jaar stop ik, met veel pijn in mijn hart, met mijn bedrijf “Bea’s Afslankmethode”. De onterecht verloren rechtszaak nekt me nu alsnog. Zakelijk gezien was het misschien heel slim van Sonja om een half uur voor sluitingstijd toch nog even € 26.000,- aan advocaatkosten bij de rechtbank in te dienen, terwijl we afgesproken hadden dit niet te doen. Fatsoenlijk was het in ieder geval niet. Gelukkig voor mij heeft de rechter dit bedrag teruggebracht tot € 8.600,- maar door de vele advocaatrekeningen (€ 20.000 tot € 30.000) die ik de afgelopen jaren al betaald had en verlies aan inkomsten als gevolg van de negatieve publiciteit, was mijn potje wel leeg. Zodoende heb ik een betalingsregeling moeten treffen voor de proceskosten.

Na de uitspraak bleek dat ik een burn-out had waarvoor ik in behandeling ben geweest. Ook heb ik geprobeerd om een iets andere richting op te gaan met mijn bedrijf. Meer focus op  kooklessen met kinderen en op afslankgebied weer terug naar de therapeutenkant. Afslanken is niet alleen een voedingsprobleem, maar vaak spelen emoties, blokkades en ziektes mee. Als afslanktherapeut heb ik mij bijgeschoold in de orthomoleculaire voeding en ben ik opgeleid om capillair (vingerprikje) bloed af te nemen. Dit bloed wordt onderzocht op een aantal reguliere en alternatieve waarden. De eerste resultaten waren zeer positief.

Helaas bleken veel mensen toch te denken dat ik, in plaats van Sonja Bakker, plagiaat had gepleegd. Rechtszaak ging over plagiaat en ik had verloren dus zou ik wel schuldig zijn. Bakker BV heeft natuurlijk heel handig mij keer op keer beschuldigd, dit ingetrokken en mij weer beschuldigd zodat mij nu niets anders rest dan mijn bedrijf te stoppen. Mogelijk volgt nog een faillissement! Nu maar hopen dat er iets anders op mijn pad komt. Ik zou graag nog 15 jaar willen werken. Ik ben al enige tijd aan het solliciteren maar merk dat de banen niet voor het oprapen liggen voor iemand van 52. We gaan zien wat de toekomst nog voor mij in petto heeft. Het verdriet, de boosheid en het gevoel van onrechtvaardigheid zal wel slijten.

Ik bedank iedereen voor haar/zijn vertrouwen, vriendschap en steun de afgelopen jaren. Zodra ik wat meer rust heb ga ik weer een blogje over voeding schrijven. Via bol.com blijven mijn boeken en magazines te koop. Alleen verschijnen er geen nieuwe titels meer.

Xx Bea.

PS. Weekblad Privé is vorige week bij mij langs geweest voor een interview. De hoofdredactie heeft echter besloten om dit artikel af te keuren en niet te plaatsen. Ik heb zo mijn gedachten hier over…