Wentelteefjes met gekarameliseerde appel

Wentelteefjes met gekarameliseerde appel

Benodigdheden

8 bruine boterhammen, mag oud zijn, 4 eieren,
ca. 100 ml. melk, 4 appels,
2 el. suiker, 2 tl. kaneel,
2 el. bruine suiker, ca. 30 gr. boter.

Bereiden

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en doe de appels, de bruine suiker en het kaneel in de pan. Zet het vuur eerst even hoog, goed blijven roeren en zodra het pruttelt het vuur laag zetten. Ca. 10 minuten met af en toe roeren op het vuur zetten tot de appels gekaramelliseerd zijn. Meng de eieren, de melk en de suiker in een diep bord. Dompel de boterhammen in het eimengsel en laat het goed doordrenken, dan de boterham voorzichtig omdraaien. Bak elke kant ongeveer 45 seconden in een pan op halfhoog vuur met wat boter. Snij de boterham diagonaal door. Maak ‘sandwiches’ door 1 laag appelen tussen twee sneetjes brood te leggen en bestrooien met poedersuiker.