Lunch

Lunch

Brood en rauwkost voor een smakelijke en gezonde lunch

Lunch is het ideale moment om even tot rust te komen en weer energie te eten om de rest van de dag door te komen. Rauwkost hoort bij de lunch of je nu een schaaltje rauwkost eet naast je brood of dat je je brood versiert met rauwkost, die keuze mag je zelf maken. Rauwkost zorgt voor een lang en voldaan gevoel, bevat natuurlijk veel vitamines en vezels die goed zijn voor je darmen

Eiersalade

Eiersalade

Weet je dat de meeste kant en de klaar eiersalade veel overbodige E-nummers en vooral ook veel suiker bevatten? Door het zelf te maken, vermijd je al die toevoegingen en deze eiersalade smaakt veel beter.

Benodigdheden

6 verse eieren, 4 el. frietsaus,
2 el. ketchup, 1 tl. mosterd,
1 tl. kerriepoeder, 1 el. augurk,
verse peterselie peper en zout.

Bereiden

Kook de eieren hard (ca. 15 minuten als je koud water gebruikt). Laat na het koken de eieren, meteen onder de koude kraan schrikken en laat ze even afkoelen voordat je ze gaat pellen. Pel de eieren en dep ze droog met een keukenpapiertje. Snij al het eiwit in kleine stukjes en doe dit in een kom. Prak al de eierdooiers fijn met een vork. Snij de augurk heel fijn en voeg dit bij de eidooiers. Doe hier de frietsaus, ketchup, mosterd, kerriepoeder en peper en zout bij. Vermeng dit dan met het eiwit en doe er wat verse peterselie over. In de koelkast kun je de eiersalade een aantal dagen bewaren. Variatietip In plaats van augurk kun je ook kappertjes gebruiken.

Brood met rauwkost

Brood met rauwkost

Een vrouw van 18 jaar of ouder mag als lunch 2 bruine boterhammen met beleg en 2 volkoren crackers met beleg. Daarnaast is ook de rauwkost heel belangrijk. Rauwkost bevat veel vezels, geeft een vol gevoel en natuurlijk vitamines en mineralen. Een man van 18 jaar of ouder mag als lunch 4 belegde bruine boterhammen en 2 crackers en uiteraard ook een schaaltje rauwkost.

Benodigdheden

2 volkoren boterhammen
roomboter
plakje kaas
plakje ham
2 volkoren crackers
appel-perenstroop
jam
sla
komkommer
1 tomaat

Bereiden

Besmeer de boterhammen en crackers dun met roomboter. Beleg het brood met kaas en ham. Besmeer 1 cracker met jam en de andere met appel-perenstroop.
Was de sla, tomaat en komkommer. Snij in stukjes en doe de rauwkost in een schaaltje of verdeel het over je brood.

Variatie
1. Verdeel een paar druppels citroensap over de rauwkost of azijn met wat olijfolie.
2. Voeg een paar augurken toe.
3. Vervang de sla door wat wortels.