Frozen yoghurt

Frozen yoghurt

Heerlijk toetje vooral met warm weer en veel gezonder dan een mening ijsje. Je kunt dit geen dagen in de vriezer laten staan omdat je dan snel ijskristallen krijgt. Meeste ingrediënten heb ik altijd wel in huis. Frambozen liggen in de vriezer en granola maak ik regelmatig en bewaar ik in een weckpot.

Benodigdheden voor 1 frozen yoghurt

1 el. granola,
1 halve walnoot
1 tl. honing
3 el. Griekse yoghurt
wat frambozen (diepvries of vers)
2 blokjes extra pure chocola
snufje kaneel
(siliconen) cupcake vormpje

Bereiden

Kijk hier voor het granola recept. Smelt de chocola op een zacht vuurtje met een vlamverdeler of au bain Marie. Verdeel de gesmolten chocola over de bodem en een klein randje van de zijkant van je vormpje. Breek of snij de walnoot in stukjes en doe deze door de granola.  Schep de granola op de chocola. Roer de yoghurt met de honing en kaneel door elkaar. Pureer de frambozen in een blender als je kiest voor bevroren frambozen of prak de verse frambozen met een vork. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes. Voeg de frambozenpuree aan 1 schaaltje toe en roer dit goed door. Doe de roze yoghurt op de granola. Giet in het midden de witte yoghurt in je vormpje. Garneer met wat frambozen en de granola. Afdekken met huishoudplastic en ca. 2 uur in de vriezer zetten.

Garnering

Een paar mooie frambozen en 1 theelepeltje granola.