Desserts

Desserts

Een dessert is een heerlijk hapje om je maaltijd af te sluiten of lekker om door te schuiven naar de avond. Net wat jij wilt.

Fruitijsje

Fruitijsje

Benodigdheden

250 gr. verse aardbeien, halve rijpe meloen,
4 rijpe kiwi’s, ijsbakjes of plastic bekertjes,
houten stokjes,
blender/smoothiemaker.

Bereiden

Was de aardbeien en haal de kroontjes eruit en snij de aardbeien in vier stukjes. Pureer eerst de aardbeien en doe ze het ijslollybakje of in een plastic bekertje zet hier ook een stokje in. Gebruik je een plastic bekertje doe hem dan niet te vol, er komen nog 2 andere soorten fruit bij. Met al het fruit erin hoeft het plastic bekertje maar voor de helft gevuld te worden, omdat je ijsje anders te groot wordt. Zet het plastic bekertje alvast in vriezer, zodat deze laag alvast wat koeler wordt. Hierdoor lopen de kleuren niet door elkaar. Maak de blender schoon en schil de meloen en haal de pitten eruit. Snij de meloen in kleine blokjes en doe de meloen in blender. Doe de meloenlaag op de aardbeilaag en zet dit weer in de vriezer. Maak de blender weer schoon. Schil de kiwi’s en snij ze in blokjes. Doe de kiwiblokjes in de blender en pureer. Doe de kiwipuree op de meloenlaag en dek de ijsjes af met plasticfolie en zet nog ca. twee uur in de vriezer. Na twee uur kun je het plastic bekertje verwijderen en eet smakelijk. Maak niet teveel ijsjes, want je kunt de ijsjes niet zo heel
lang in de vriezer houden.

Variatietip
1. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken zoals rijpe peer, appel, frambozen of aalbessen. Eén of twee soorten rijp fruit kan ook.
2. Heb je een restje over dan kun je dit in een ijsblokjesvorm doen. Doe twee of drie ijsblokjes in een glas water en je hebt een feestelijk glas water.
3. Wil je liever een fruitsmoothie maken dan kun je het gepureerde fruit vermengen met 1 uitgeperste sinaasappel en dit in de blender met elkaar vermengen. Eventueel nog wat ijsblokjes toevoegen.